MAGYAR VIZSLA ANCHUTAs ARANY

VIZSLA

De Vizsla is vriendelijk, levendig en aanhankelijk. Ze zijn alert en waakzaam. Ze blaffen als ze gevaar of bezoekers zien. Ze kunnen erg terughoudend tegenover vreemden zijn. De Vizsla is heel demonstratief, maar heeft een neiging om afgeleid te raken. Ze kunnen goed omgaan met oudere kinderen en in de meeste gevallen andere honden. De Vizsla is een intelligent, levendig en actief ras.

De verzorging van Vizsla’s is envoudig  - de vacht vereist minimale zorg. Ze moeten af en toe geborsteld worden. Wel is het belangrijk om hun nagels bij te houden. De Vizsla vindt een koud klimaat niet fijn.

De Vizsla heeftop jonge leeftijd zowel socialisatie als gehoorzaamheidcursussen nodig. Eigenaren van dit ras moeten hun gezag direct vanaf het begin duidelijk maken. De Vizsla staat te popelen om te behagen en leert snel. De Vizsla heeft talenten op het gebied van tracking, ophalen en competitieve gehoorzaamheid. Harde opvoedingsmethoden zijn absoluut uit den boze voor dit ras. De Vizsla heeft behoefte aan een stevige, eerlijke en consequente opvoeding.

De Vizsla is een zeer actief ras dat dagelijks, lichamelijk en geestelijk inspannende activiteit en uitdaging vereist. Een gezonde, gelukkige Vizsla krijgt veel beweging in een groot omheind gebied of middels dagelijks, aangelijnd, fikse wandelingen. Verder zijn voor de mentale ontwikkeling en het levensgeluk van de Vizsla speelsessies met huis- en soortgenoten een absolute vereiste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

google-site-verification: google624a01e958928db9.html