MAGYAR VIZSLA ANCHUTAs ARANY

HOME

In 2009 namen wij de eerste Vizsla Korthaar, Jalta. Wij raakten gefascineerd door het karakter en de eigenschappen van Vizsla. In 2013 kwam er de tweede hond bij, Dundi.

Sinds die tijd maken de honden ons gezin compleet. Hun vrolijk gespeel en gekwispel vullen ons leven aan, ze zijn een onontbeerlijk deel van ons bestaan.

Van oorsprong zijn Vizsla’s gefokt als een jachthond.  De Vizsla heeft een ontspannen karakter en is een uitstekende metgezel. Lees meer over Vizsla.

De honden brachten ook andere veranderingen mee. Om de enorme energie van Vizsla’s te verbruiken waren wij veel buiten en maakten lange wandelingen in de natuur en op het strand. Dankzij hun actieve houding en enorme uithoudingsvermogen ging ik zelf meer bewegen en begon ik met hardlopen. Zeker de eerste tijd was hun “trek”-hulp onmisbaar. Inmiddels telt mijn hardloop-ervaring ruim 6 jaar en zijn er lange marathon-afstanden afgelegd.

Daarnaast begonnen wij aan agility trainingen – om de honden mentaal te blijven ontwikkelen.

Alzo brachten  de honden actievere en gezondere levensstijl mee.

Ze zijn mijn onmisbare schat, mijn goud, mijn arany (“goud” in het Hongaars).

Af en toe fokken wij een nestje. Daarbij voldoen wij aan alle eisen van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland. De gezondheid van de honden en hun welzijn staan voor ons centraal.

Ons kennel is ingeschreven in het Register van kennelnamen onder nummer 269165.


Update - 1 augustus 2016 hebben wij het nestje gekregen van 8 prachtige pups. Alle pupjes maken het goed; ze zijn gezond, actief en levenslustig.

magyar vizsla_pups

Zonsondergang. De vacht glanst als goud.

Anchuta's arany

Fietsen met de hond is een uitstekende manier om conditie op te bouwen.

anchuta vizsla pups

 Anja, Dundi (l) en Jalta.