MAGYAR VIZSLA ANCHUTAs ARANY

HARDLOPEN MET HOND

Hardlopen met een hond (cani-cross) is een uitstekende manier om meer te gaan bewegen en conditie op te bouwen. Het is ook een leuke manier om samen met de hond bezig te zijn.

Zelf ben ik in 1999 begonnen met hardlopen. In begin liep ik afstanden van ongeveer 2-3 km per keer. Inmiddels loop ik gemiddeld 55 km per week en zijn er in totaal enkele duizenden kilometers afgelegd.

Aanvankelijk kon ik de trekkende honden niet missen. Dankzij hun hoge communicatieve vaardigheden zijn Vizsla’s uitermate geschikt om samen te trainen. Commando’s zoals “go”, “stop”, “rechts” en “links” heeft  Jalta vlug geleerd.

Met de komst van Dundi moest ik mijn snelheid even aanpassen. Zij is zeer sterk en heeft enorme trekkracht. Het leren van het commando “remmen” was vereist. Ik heb de lijn steviger gemaakt en bevestigde een dubbel uiteinde. Ons duo werd een trio!

Inmiddels kan ik zelfstandig (zonder trekkende honden) marathon-afstanden aan. Maar wij blijven samen trainen, want de honden vinden dat geweldig! Hun blijdschap kent geen grenzen als ik ’s ochtends in hardloopkleren naar beneden kom.

Hier vind u enkele adviezen betreffende uitrusting en trainingen.

Overweegt u ook te gaan hardlopen? Ik vind het leuk om mijn ervaring  met u te delen en, indien nodig, u te adviseren. Neem gerust contact op.